Alkalmazások
 
 
 

 
Egyedülálló jellemzők
 
 

Statistica alkalmazási területek


A Statistica termékcsalád kiemelkedő analitikai és megjelenítő képessége révén sikeresen használható minden iparágban, a gazdaság, a közigazgatás, a kutatás vagy az oktatás területein.
Számos szervezet alkalmazza eredményesen a Statistica termékeket, többek között folyamatok fejlesztésére, a termékminőség javítására, a kutatás-fejlesztés hatékonyságának növelésére. A Statistica szoftverek felhasználóinak száma óvatos becslések szerint is 1 000 000 felett jár, vállalati szabványként világszerte több mint 1 000 helyen alkalmazzák

 

Pénzügy

A Danske Bank a Statistica program alkalmazásával felére rövidítette az analitikai modellek kidolgozási idejét, a fejlettebb és pontosabb modellekkel jobb döntéseket és magasabb ügyfélelégedettséget ért el.

Esettanulmány letöltése
Video megtekintése

Az adósságbehajtással foglalkozó EOS KSI a Statistica Data Miner, Statistica SAL és Statistica Standard programok alkalmazásával minősíti a behajtásra váró hiteleket, ami elősegíti a behajtási folyamat során az optimális döntések meghozatalát.

Esettanulmány letöltése

Biztosítás

A cseh biztosítók szövetségénél (CKP) kiépített Statistica alkalmazás a kárbejelentések szövegének statisztikai feldolgozásával hatékonyan segíti a kárfelmérést, a felelősség és az okok tisztázását, a csalási kísérletek kiszűrését.

Esettanulmány letöltése

Energia- és olajipar

A multinacionális olajcég észak-amerikai üzemeiben a Statistica program a folyamatok valós idejű elemzésével segíti a kezelőket a maximális teljesítmény fenntartásában.

Esettanulmány letöltése

Az elektromos áramot forgalmazó vállalatok világszerte okos hálózatokat építenek, az általánossá váló intelligens mérőeszközök folyamatosan küldik a kincset érő adatokat, amelyek feldolgozására az egyetlen reális lehetőség az IoT modell és a megfelelő analitikai platformra épülő alkalmazások használata. Írásunk 11 olyan területet sorol fel, ahol az energiaszolgáltatók jelentős eredményeket érhetnek el a korszerű adatelemzési lehetőségek alkalmazásával.

E-könyv letöltése

Gyógyszeripar

A Shire cég ritka betegségekkel foglalkozó részlegénél a Statistica program validált adatkezeléssel, hatékony feldolgozást biztosító eszközökkel, a termelési adatok valós idejű elérésével és elemzésével segíti a folyamatok ellenőrzését, irányítását és a minőségfejlesztést. 

Esettanulmány letöltése

Hyoun Park (Blue Hill Research) tanulmánya áttekinti a gyógyszeripar speciális követelményeit, sorra veszi a kritikus üzleti folyamatokat, többek között a kutatás, gyártás, klinikai tesztek és a kereskedelem területén. Rámutat azokra a különösen jelentős kihívást jelentő feladatokra, amelyek optimális megoldásához egy jól konfigurálható, nyomon követhető prediktív analitikai megoldás nélkülözhetetlen.

Tanulmány letöltése

Ipari alkalmazások

A Statistica Server (korábbi nevén Statistica Enterprise) segíti az orvosi műszereket gyártó Instrumentation Laboratory termelési folyamatainak fejlesztését.

Esettanulmány letöltése

A speciális hőkamerákkal foglalkozó FLIR a Statistica analitikai platform alkalmazásával megoldást talált termelési adatainak hatékony feldolgozására, és ezzel látványos eredményeket ért el a termelékenység növelése, a költségek és állásidők csökkentése, az ellenőrzés és a fejlesztés terén is.

Esettanulmány letöltése

Egy észak-amerikai alumíniumipari vállalat a Statistica prediktív analitikai eszközeinek alkalmazásával hatékonyabbá tette a komplex gyártási folyamatok adatainak, teljesítmény mutatóinak követését, növelte nyereségét és csökkentette üvegházgáz emisszióját.

Esettanulmány letöltése

Egészségügy

Az Iowai Egyetemi Kórház és Klinika sebészetén a Statistica program a páciens adatai és historikus adatbázis alapján segíti a szakorvosokat a műtéti fertőzés kockázatának megítélésében. A módszer bevezetése óta 58%-kal kevesebb műtéti fertőzés fordult elő, csökkenő költségek mellett.

Esettanulmány letöltése
Video megtekintése

Egy elismert európai orvosi egyetem klinikája a Statistica program eredményes alkalmazásáról számolt be. A kórtörténeti adatok tömeges feldolgozására építve fejlesztették a betegellátást, miközben korszerű, testreszabott tematikát alakítottak ki a hallgatók elméleti és klinikai képzéséhez.

Esettanulmány letöltése

Üzleti intelligencia

A Dell cég marketing és sales tevékenységének optimalizálása érdekében korábbi elemző eszközeit a Statistica platformmal váltotta fel. Az egyszerűen kezelhető felület hatékony adatelemző eszközöket, vizualizációs technikákat kínál, ösztönzi az új módszerek kreatív felfedezését. A sikeres migrációt kivételes üzleti értéknek tekintik.

Esettanulmány letöltése

A Statistica platform alkalmazásával a legfejlettebb elemző technikák használata, a megosztott analitikai eszközök integrációja nem marad a magasan képzett szakértők privilégiuma. Az elemzőeszközökkel kialakított értékes modelleket a termelési szinten dolgozók (Citizen Data Scientists) átvehetik és eredményesen alkalmazhatják rutinfeladataik megoldása során.

E-könyv letöltése

Minőségbiztosítás

A gyártási folyamatok minőségének folyamatos igazolása összetett és költséges feladat. A Statistica analitikai platform lehetővé teszi a felügyeleti szervek által elvárt biztonságos adatkezelést az adatgyűjtéstől az elemzésen, riasztástáson át az automatizált jelentésgenerálásig.

Termékismertető letöltése

A gyógyszeripari felhasználók kutatási és minőségbiztosítási rendszereinél alapkövetelmény, hogy az amerikai FDA 21 Part 11 vagy az európai EMA Annex 15 előírásoknak való megfelelőség igazolható legyen a felügyeleti szervek felé. A Statistica szoftver tartalmazza vagy támogatja mindazokat az eszközöket, amelyek az előírásoknak megfelelő rendszer kialakításához szükségesek.

Termékismertető letöltése

Az igazolható felügyeleti megfelelőség biztosításának kulcseleme a validálható analitikai platform használata. Írásunk a követelmények rövid áttekintését követően részletesen bemutatja a megfelelő analitikai platform kiválasztásának szempontjait és a Statistica alkalmazások lehetőségeit.

Tanulmány letöltése

Hat Szigma

A Hat Szigma módszertan a mérésre és elemzésre helyezi a hangsúlyt, ezért alkalmazásához teljes tudású statisztikai elemző szoftverre van szükség. A Statistica program tartalmazza mindazokat az adatkezelő, elemző és grafikai eszközöket, melyekre a Hat Szigma zöldöves, feketeöves és feketeöves mestereknek (Green Belt, Black Belt, Black Belt Master) szükségük lehet az adatfeldolgozás, a legfontosabb faktorok megállapítása és az adatokra alapozott döntések meghozatala során.

Részletek megtekintése

Big Data

A Dell Support osztálya a Statistica analitikai platformjával prediktív modelleket fejleszt és használ, hogy a távdiagnosztikai adatok tömegének elemzése alapján felfedezze és elhárítsa a várható hibákat, mielőtt azok a felhasználónak gondot okoznak. A módszer bevezetése a support telefonhívások hosszát 84%-kal, a hibakezelési lépések számát 58%-kal csökkentette.

Esettanulmány letöltése

A Big Data fogalmat megjelenése óta sokféle módon definiálják, az adatforrások és elemző technikák egyre szélesebb körét foglalja magába. Számos trend megfigyelhető, a felhasználók különböző utakat választanak a Big Data és a következő generációs adatkezelés integrálására és alkalmazására.  A Big Data stratégia számos alkalmazónál a szervezet jelentős részévé érett, és a módszerek folyamatos fejlesztése egyre több sikeres projektet eredményez.
Az Enterprise Management Associates® és a 9SIGHT Consulting tanulmánya részletes körképet ad a Big Data fő kérdéseiről és irányzatairól.

Tanulmány letöltése

IoT

IoT, röviden: Video megtekintése

Az adatgyűjtő-feldolgozó rendszerek alapproblémája a szenzorok sokasága által generált adattömeg hálózati továbbítása, központi tárolása és feldolgozása, amely a szenzorszám sokszorozódása mellett indokolatlanul költségessé válik. A megoldás az IoT (tárgyak internete), NDAA (Native Distributed Analytics Architecture) és az Edge technológia, az adatfeldolgozás decentralizálása, a szenzorok intelligens szűrő-elemző kapacitásának kihasználása. A Statistica Edge megoldással az adatelemzési munka a hálózat pereme felé tolódik, az adatokat szolgáltató intelligens szenzorokba, így csak az adatokból kinyert értékes információ kerül továbbításra, központi kezelésre.

Edge termékismertető letöltése
NDAA termékismertető letöltése

A Statistica Edge utat nyit a korszerű IoT (tárgyak internete) alkalmazások felé. David E Sweenor és
Dr. Thomas Hill (Statistica) írása bemutatja a legfontosabb lehetőségeket és néhány alkalmazási példát a műszergyártástól a bányászaton, erőműveken át a félvezetőgyártásig.

Tanulmány letöltése

Philip Howard (Bloor Research) előadásában az IoT környezetben optimális adatelemzési eszközök kiválasztási szempontjait tárgyalja. Véleménye szerint a sikeres IoT alkalmazásokban az adatfeldolgozás rendszerint több szinten, az intelligens szenzorokban és hálózati eszközökben, majd több központi feldolgozó rétegben zajlik, ezért az IoT hálózatot az adatelemzés szempontjából koncentrikus, a centrum felé növekvő komplexitású elemző rétegek rendszerének tekinthetjük.

Összefoglaló letöltése

© Copyright 2024 StatSoft Hungary