Támogatás
 
 
 

 
Egyedülálló jellemzők
 
 

Könyvek


A Statistica programmal és alkalmazásával, illetve a statisztikai elemzésekkel, adatbányászattal foglalkozó kiadványokból sorolunk fel néhányat az alábbiakban:Kemény S., Deák A., Komka K., Vágó E.: Hogyan használjuk a STATISTICA programot?

Az új könyvvel a szerzők célja változatlan: Megkönnyíteni a Statistica program használatának elsajátítását. A korábbi, Statisztikai elemzés a STATISTICA programmal címmel megjelent könyv új kiadása nagyobb terjedelemben, több témakörrel foglalkozik, így több példával és ábrával ad hasznos segítséget a kezdő és a haladó felhasználóknak.

.

A könyv a következő témaköröket tartalmazza:

  • Alapok (ismerkedés a programmal, grafikus eszközök)

  • Paraméteres próbák

  • Varianciaanalízis

  • Regresszió

  • General linear model

  • Kísérlettervezés

  • Minőségügyi statisztika

  • Nem-paraméteres próbák

  • Túlélési vizsgálatok

A könyv példáiban használt adatfájlok itt letölthetők.

Az 504 oldalas könyv címünkön megrendelhető, bruttó 5040 Ft-os áron. Az ár az esetleges szállítási költséget nem tartalmazza.


Kemény S., Deák A., Komka K., Vágó E.: Statisztikai elemzés a STATISTICA programmal

A Műegyetemi Kiadó gondozásában megjelent könyv részletes útmutatást nyújt a Statistica program alkalmazásához, és nagyban megkönnyíti használatának elsajátítását.

.

Tekintse meg a teljes tartalomjegyzéket, vagy töltse le a könyvben tárgyalt példafájlokat!

A 2004-ben megjelent könyv már nem kapható.


Kemény S., Deák A.: Bevezetés a STATISTICA 5 for Windows program használatába

A Statistica program alkalmazását segítő első magyar nyelvű könyvet a BME Vegyipari Műveletek Tanszékének oktatói írták. Az alapfogalmak tisztázása után jól követhető példákkal mutatták be a program fő statisztikai eszközeit, majd külön fejezetekben a varianciaanalízis, a regresszió, a kísérlettervezés és a minőségügyi statisztika terén történő alkalmazást.
Az 1997-ben megjelent könyv már nem kapható.


Elektronikus statisztikai kézikönyv

A honlapunkról elérhető angol nyelvű, online könyv a StatSoft kutatóinak a statisztika számtalan alkalmazási területén szerzett oktatói tapasztalataira épül. Az alapfogalmaktól a részletek felé haladva kezdőknek és haladóknak egyaránt segít az eljárások, fogalmak megértésében és alkalmazásában. 


Lewicki, P & Hill, T: STATISTICS Methods and Applications

A honlapunkról elérhető Elektronikus statisztikai kézikönyv bővített, nyomtatott változata, melynek anyaga a mellékelt CD-n, animációkkal és színes grafikával, kereshető formában is rendelkezésre áll.

© Copyright 2022 StatSoft Hungary